Kirándulás a Bükk-ben (2002. november 1-2-3)

Arra számítottunk, hogy megcsípjük az utolsó őszi napsugarakat, de fel voltunk készülve a novemberi esőre is. Nos, mindkettőben volt részünk.

 

A három nap programja nagyon gazdag volt, így csak némi ízelítő:

Pénteken Szarvaskő pillow láváját, a bélapátfalvi ciszterci apátságot és a Szalajka-völgyet látogattuk meg. Felküzdöttük magunkat az Istállóskői barlanghoz is, így végképp megérdemeltük a pisztrángos vacsorát. A nap fáradalmait az egerszalóki hévforrás forró vizében pihentük ki.

 

Szombaton végiglátogattuk Eger műemlékeit, majd egy sötétedésbe hajló kísérletet tettünk Kaptárkő ügyben, de sajnos eltévesztettük az utat, így aztán kénytelenek voltunk csalódottságunkat borba fojtani Noszvajon. Ez igazán jól sikerült, s abban a hangulatban a saját készítésű pincepörkölt is mindenkinek ízlett.

 

Vasárnap megnéztük a De La Motte kastélyt és arra jutottunk, ilyen „kell” az Explore Hungary Clubnak, aztán – csak a realitás kedvéért – meglátogattuk a barlanglakásokat is. A Siroki vár melletti Barát és Apáca szikla látványa szolgált étvágygerjesztőül a piknikhez. Végül megnéztük a feldebrői altemplomot.

 

 

     
A nagyított képek beillesztésén még dolgozom.