Az őszi Mátra (2002. október 19-20)

Ha a Bakonyban örültünk az ősz színeinek, akkor itt .....

Elképesztő színek, fények, hangulatok vártak minket. A sástói kilátóból körülnézve már éreztük, hogy nem akármilyen két nap elé nézünk. Aztán miután megmásztuk a Kékestetőt, elmentünk Parádsasvárra. A Kastély és környezete úgy tűnt, mintha egy túl nagyra méretezett terepasztal tárult volna elénk, tudjátok: szivacsfákkal, és valószínűtlenül szép, mesebeli épületekkel.

A Csörgő-völgy sziklaformái, a szurdok és persze maga a patak mindent megmutatott, amit ősszel az erdőtől kaphatunk. Még a megrendelt szalamandra is odamászott hozzánk...

A finom vacsora után a tíz perces „volánbuszozás” vissza az autóig  megkoronázta a kirándulós napot. Persze este a szauna és forró víz nagyon jól esett.

 

Másnap Parádfürdő századfordulós hangulatában sétáltunk: megnéztük a Cifra Istállót és a Kocsimúzeumot. Az Ilona-völgybe vezető szűk 1 km-es utat mintegy két óra alatt tettük meg, mert a gyönyörű színeket, fényeket lépten-nyomon megpróbáltuk megörökíteni.

 

Recsk döbbenetes képei nem rontották el a kedvünket, de fontos tudnunk, hogy nem is  olyan rég milyen dolgok történhettek...

 

 

   
A nagyított képek beillesztésén még dolgozom.