DUPLA MESE DUPLA HABBAL: AZ AUGUSZT CUKRÁSZDA

 

1870-ben nyílt meg az első, kicsi Auguszt cukrászda a Tabánban, s Auguszt Elek alig várta a fiú utód születését, hogy tudását tovább adhassa.

A 6 kilós Elemér baba számára nem volt kérdés, hogy mi lesz, ha nagy lesz...

Az első eladott habos sütemény óta 140 év telt el, és a család példás odaadással ápolja Auguszt Elek örökségét. Auguszt Elemér, majd fia, Auguszt József és lánya, Auguszt Olga, sőt azóta egy újabb generáció: Olivér, Auguszta és Flóra mind cukrászok lettek, s immár 3 üzletben csábítanak édes bűnre a különleges, csak náluk kapható süticsodák: a Hantás Flóra, az E80, az XC, a Mákvirág és a többiek...

 

Ez alkalommal belvárosi üzletükben csábultunk el, hogy meghallgassuk Olga asszony meséjét, és megkóstoljunk egy hamisítatlan Auguszt tortácskát.

A család története kapcsán felidéződött az egész huszadik század, s egyéni sorsokként elevenedtek meg a történelem könyvek lapjai.

Ugyanakkor élőben láthattuk a példát, amikor a sokszoros veszteségek ellenére, sértődött múltidézés helyett - sok munka árán és töretlen lelkesedéssel - halad egy dinasztia a jövőbe tekintve, előre.

Lehet, hogy az édesség tényleg annyi endorfint szabadít fel, hogy ekkora életenergiával ajándékozza meg készítőjét????

Az Auguszt család mindenesetre a pozitív életszemlélet, és a fáradtságot nem ismerő munkavégzés becsületének szép példája!

 

Ha bármi kérdésed van, írj, örömmel válaszolok!

Mindenkit szeretettel várok!

Szabó Judit

info@explorehungary.hu