MESE HABBAL: A ZILA CUKRÁSZDA

 

"Legfőbb dicsőség a vitézség! - olvasható a cukrászdának otthont adó, gyönyörű épület bejárata fölött a felirat.

Persze vitéz dolog, amikor az ember egy napfényes vasárnap délután - nem tudván választani - 4-5 féle sütit is magába töm, de ez alkalommal nem az édes hadviselés hős katonáit bíztatja a szerző...

Az épületet gróf Szemere Miklós építtette 1903-ban lövőháznak, hogy a magyar ifjúság megtanulja megvédeni hazáját. Festeticsek, Eszterházyak, később Krúdy Gyula is vendégei voltak az itt rendezett lövő versenyeknek. 

A békebeli hangulat a 3 évig tartó, odaadó rekonstrukció révén a ma embere számára is elérhető díszletté vált - s ha lehet, manapság még édesebb elfoglaltság ide látogatni, mint akkoriban.

 

A Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda hatalmas süteményválasztékkal, gyönyörű kerthelységgel, és nagyszerű étteremmel várja az édes és sós ízek kedvelőt.

 

Látogatásunk során Zila László Úr mesélt nekünk pályájáról, családjáról, a Krisztina cukrászda történetéről, a gyönyörű épület újjáélesztéséről és mindannyiunkat elcsábított a Világszabadalomként jegyzett töltött édességekkel és sósságokkal.

 

Egészen biztos, hogy néhány évtized múlva patinás, nagy nevű, "régi" vendéglátós dinasztiaként emlegetik majd "A" Zilát.

 

 

Ha bármi kérdésed van, írj, örömmel válaszolok!

Mindenkit szeretettel várok!

Szabó Judit

info@explorehungary.hu