KIs téli Zene: A Budapest Music Center

A város legfrissebb zenei épületete, amely már most, a megnyitás körül a "legkülönlegesebb épületként" vagy épp "kis-Müpa"-ként került az újságok hasábjaira, a Budapest Music Center.

Az épület nem csak a BMC Magyar Zenei Információs Központnak, zenei könyvtárnak, továbbá a lemezkiadással foglalkozó BMC Recordsnak ad otthont, de a lényeg, hogy számos koncertnek és rendezvénynek is, elsősorban a komolyzene, kortárs művészet és jazz világából.

 

Számunkra a hely és a szellem is érdekes!

A hely azért, mert sétáink, épületlátogatásink során sokat beszélünk róla, milyen fontos, hogy a város úgy újuljon meg, hogy őrzi az értéket, de előre mutat a jövőbe. És itt ez történt: a Mátyás utcai régi ház úgy újult meg, hogy szépen mutatja régi arcát, de jelként emelkedik, hogy érezzük, bent valami egész más vár ránk.

És tényleg... a belső udvar helyén álló koncertterem, a jazz klub, a könyvtár helyiségei, és a tetőterasz - szigorúan tűzfalra nézve... mert ez is Budapest!

A szellem pedig Gőz László és csapatának munkája. Az információs központ, a könyvtár, a több száz megszervezett és még előttük álló koncert és rendezvény... Sok tudás, lelkesedés, munka... és mindez nem akármilyen díszletek között!

 

Az épületbejáráson Gőz László kísért minket. Az eddig elért eredményekről, a rengeteg munkáról, az őt jellemző alázatról és határtalan elszántságról csak a legnagyobb tisztelettel beszélhetünk!

Őszintén kívánjuk, hogy a Hely megteljen hallgatósággal, és igazi, élő-zsibongó zenedobozzá váljon!

 

Emlékképeink:

Egy különleges épület, különleges anyagokkal, formákkal, hangulatokkal:

Egy különleges Ember, aki álmodik, dolgozik, alkot, mindannyiunk örömére!

Hálánk az érdeklődés és a tisztelet!

 

Inspiráló hangulatok...

   

   

Ablakok a múltra...

 

Teraszok a jelenre...

   

Egy hatalmas munka szép eredménye!

 

 

Sok sikert kívánunk a működtetéshez!

 

Ha bármi kérdésed van, írj, örömmel válaszolok!

Mindenkit szeretettel várok!

Szabó Judit

info@explorehungary.hu