ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A PROGRAMJAINKRÓL

Az Explore Hungary Club („Fedezd fel Magyarországot Klub” Egyesület) célja, hogy elsősorban Magyarország, de más országok kulturális és természeti értékeinek bemutatásához kapcsolódó ismeretterjesztő programokat szervezzen.

 

Legfontosabb programjaink az (1,2,3 napos) országjáró kirándulások melyek során egy-egy terület természeti és kulturális értékeivel ismerkedünk. Kirándulásainkat sok-sok látnivaló, érdekes programok, az adott tájra jellemző eszem-iszom, illetve színvonalas szállás jellemzi.

A kulturális örökség mellett megismerkedünk a táj természeti értékeivel is, sőt gyakran vannak olyan, kifejezetten a természeti örökség megismerését célzó kirándulásaink, ahol különleges programok (madárgyűrűzés, madárles, barlangászás, stb.) várnak.

Az országjáró kirándulások mellett nyaranta „szomszédolunk” is, hiszen nem csak Magyarország, de a Kárpát-medence, sőt még távolabbi területek értékeit is felfedezzük.

Budapesti programjaink során a főváros természeti és kulturális értékeivel ismerkedünk.

Meglátogatunk szép épületeket (Parlament, Operaház, Zsinagóga, Bazilika, MÁFI, stb.), tárlatvezetéses múzeumlátogatásokon veszünk részt, de megismerkedünk a zajos város eldugott természeti értékeivel is (Fűvészkert, Sas-hegy, stb.)

A diavetítéses előadások során Magyarország és a nagyvilág tájain barangolunk.

 

 

Általános tudnivalók

Programjaink legfőbb értéke, hogy rengeteg érdekességet ismersz meg, tudást, ismeretet szerzel, s közben - egy nagy baráti társaság részeként - jól érzed magad.

A megvalósításban mindent ezért teszünk:

Idegenvezetés

A csoportot mindig felkészült idegenvezető kíséri. Az idegenvezető felelős a program végrehajtásáért, a technikai szervezését, tudása révén a magas színvonalú szakvezetésért, de ő tartja össze a csoportot és ő gondoskodik arról is, hogy mindenki jól érezze magát.

Nagyon fontos, hogy a program során sok-sok érdekességről mesél, felhívja a figyelmet olyan részletekre, amik mellett amúgy elszaladnánk, új összefüggésekre világít rá... segítségével nem csak nézel, hanem látsz is!

Épp emiatt bíztatunk, hogy gyere, mert még ha jártál is az adott területen korábban, sokkal többet láthatsz és tudhatsz meg, ha velünk jössz.

Szervezés

A programok során teljes körű szervezésre, empatikus odafigyelésre és gondoskodásra számíthatsz.

A gondos szervezés a titka annak, hogy adott idő alatt rengeteget láthatsz, tapasztalhatsz, átélhetsz.

Aktív pihenés

A mi programjaink épp azért fantasztikusak, mert rengeteg érdekességet láthatsz és hallhatsz. Persze ennek az az ára, hogy a szoros programtervet megfelelő fegyelmezettséggel végre kell hajtanunk.

De ne aggódj, a programnak része a fagyizás, a kellemes piknikezés, a hosszú üldögélés vacsora közben....

Szállás

A több napos kirándulások során arra törekszünk, hogy a szállások is az adott terület hangulatát idézzék és megfelelő komfortot nyújtsanak. Általános a 2 ágyas fürdőszobás elhelyezés, de az egyéni igényeket is igyekszünk kielégíteni.

Étkezések

A kirándulások során teljes körűen gondoskodunk az étkezésről.

Naponta egyszer a tájra jellemző eszem-iszom vár egy étteremben vagy a programnak megfelelő helyen. Napközben változatos hideg élelemről gondoskodnak a szervezők melyet - a program részeként - kellemes piknikek formájában szoktunk elfogyasztani. Reggelizni általában a szálláson szoktunk.

Öltözet

Általában a laza, sportos, kényelmes öltözet a legmegfelelőbb a kirándulásokra, hiszen a programok része legtöbbször van egy kis séta, túra és városi program is.

Ha a program más öltözéket kíván, azt külön jelezzük.

Érdemes az évszaktól függetlenül gondoskodni hideg/meleg/eső lehetőségekről.

A kényelmes cipő, egy meleg pulóver és esőkabát – már csak a rossz idő elriasztására is – nagyon fontos!

Utazás

A megszokott kényelem és a költségek minimalizálása kedvéért saját autókkal utazunk. Akinek nincs autója, arról gondoskodunk, hogy valamely autós résztvevőhöz csatlakozhasson. Ennek megfelelően az autók utasai egymás közt rendezik a felmerülő benzin-, parkolás- és autópálya költségeket.

Az autók konvojban utaznak, az idegenvezető felvezetésével. A konvoj összetartását walky talky készülékek segítik.

A pihenők a program részei. Ha a szükség úgy hozza, természetesen figyelembe vesszük az egyéni igényeket, de minden csoporttagok kérünk, hogy a megfelelő haladás érdekében egyéni szükségleteit az arra megadott időben rendezze.

Támogatás

A meghívókban mindig jelezzük, hogy a program létrejöttét mekkora összegű támogatás teszi lehetővé. Azt is részletesen megírjuk, hogy az adott támogatás mely költségeket fedezi.

A befizetett támogatásról év végén adóigazolást állítunk ki, így a támogatás összege adott szabályok szerint levonható a Személyi Jövedelem Adóból vagy a Társasági Adóból.

Részvételi feltételek

A programokon csak az egyesületi tagok és a pártoló tagok vehetnek részt.

A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve teljes körű felelősséget vállal a vele érkezett kiskorú gyermekekért.

A résztvevők hozzájárulnak, hogy a kirándulásokon készített csoportképeket az Egyesület saját céljaira (faliújság, prospektus, e-mail, web) felhasználja.

Minden résztvevőtől kérjük, hogy fegyelmezettségével segítse a program megvalósítását és jókedvével, toleranciájával járuljon hozzá, hogy mindenki jól érezze magát.

 

Ha bármi kérdésed van, írj, örömmel válaszolok!

Mindenkit szeretettel várok!

Szabó Judit

info@explorehungary.hu